Як правильно заточити ніж.


Як правильно заточити ніж.

Клинки в швейцарських ножах звичайної товщини. При цьому маючи тонку різальну кромку, яка легко піддається виправленню. Вони дозволяють акуратно правити різальну кромку, до заводської заточування. Також при виборі точила варто звернути увагу на саму заточування клинка, вона може бути як плейновой (гладкою), так і серрейторной (зубчастой). Такі види заточок мають свої переваги і недоліки. Ножі з плейновой (гладкою) заточкою, в основному призначені для щоденного використання на кухні, в побуті і для виїздів на природу. Також Ви можете знайти все необхідне на ресурсі resharp.
Оскільки ріжуча кромка гладка, вона дозволяє з легкістю різати продукти, проводити дрібні роботи з деревом і багато чого іншого. Переваги такої заточування неоціненні для постійного використання в побутових умовах. Ножі з серрейторной (зубчастої) заточкою, призначені для більш жорстких і навіть екстремальних умов. За своїм застосуванням вони також мають широкий спектр дії. Ножі з серрейторными клинками відрізняються і за відчуттям самого різу.
Серрейторная заточка призначене для агресивного розриву волокон матеріалу. Правити таку ріжучу кромку досить таки не просто, однак робити це потрібно в рази менше ніж раз ножі з плейновой (гладкою заточкою). Вони призначені для м’яких овочів і фруктів, а також для хлібобулочних виробів. Для ножів з плейновой (гладкою) заточкою, Ви можете вибирати серед асортименту те, що Вам подобається. Для ножів з серрейторной заточкою в компанії Викторинокс, також рекомендують користуватися керамічної точилкою, для правки крайки.