2012 переходить у 2013 — шо у нас з підсумків

397

Підсумків багато, набагато більше ніж наприкінці 2011 року. Принаймні одних перельотів було 26 проти 13 у попередньому році.

Був у цьому році й місяць життя у Лондоні, і старт двох бізнесів, старт багато-багато проектів. Окремо хочу відзначити старт BizzTeams.ru і запуск двох великих конкурсів з кількістю учасників 200+. Це були дуже цікаві конкурси як в плані підготовки, так і в плані проведення, крім того ми ще раз переконалися в ефективності конкурсів для просування форумів. Ми придумали ще кілька цікавих фішок, про яких ви почуєте в наступному році :).

У плані особистісного зростання цей рік ще краще ніж минулий. Прийшло цікаве розуміння, що запуск прибуткового проекту — це не так просто. Я б навіть сказав складно. Як сказав Герман Клименко в одній з останніх рунетологий — ніша вже перегріта, кожен другий вважає себе автором ідеї успішного проекту, на який треба мільйон доларів для реалізації і через рік все окупить себе і принесе величезний профіт.

Прийшло чітке розуміння, що успішний проект — це величезні зусилля, вкладення часу і грошей. Без грошей зараз дуже складно щось запустити. Але гроші ще не запорука успіху, набагато важливіше досвід. В першу чергу досвід менеджменту проектів. За цю школу величезне спасибі всім моїм вчителям, з якими в цьому році вдалося попрацювати/повчитися/співпрацювати.

Мене особливо порадували останні дні цього року. Все йшло чітко за планом, ніякої метушні, ніяких черг. «План» був виконаний, можливо злегка перевиконаний, але чітка лінія позитивного тренду була незмінна. Тут справа навіть не стільки в матеріальних благах, скільки в благах результативних. Результат — це саме те, що мене тішило майже весь цей рік. Падіння може й були, але на тлі позитивного тренда були не сильно помітні, принаймні зараз я їх згадати не можу. Можливо не хочу або просто лінь.

Ще прийшло розуміння, що треба більше відпочивати, але працювати не менше, а результативніше. В 8 годин робочого дня можна укласти ті 12-14, які я нерідко «відпрацьовував» в цьому році. Просто потрібно встигати все. А це, можливо, і тайм менеджмент, і туду софт, і можливо ще щось. Будемо експериментувати, але вже у 2013 році.

А ще міцно захопився дайвінгом і подвоной полюванням. Зараз потихеньку закуповуюсь екіпіровкою, щоб зустріти весну у всеозброєнні. Можливо встигну попірнати до сходження криги, ну а вже після сходження криги точно. Це відмінна альтернатива клубах і барах, особливо нічна підводне полювання, коли на березі напарник, а у воді тільки ти, рушниця з ліхтарем і потенційна здобич. Добре, до речі, голову провітрює від поганих думок. І для здоров’я це реально дуже корисно ?

Всіх з наступаючим! Здоров’я, сімейного щастя, мотивації, ефективності, успіхів у бізнесі!

Ваш Терехов.